WK futebol

Het is alweer een tijdje bezig: het WK voetbal. Tenzij je de laatste paar weken onder een steen hebt doorgebracht, kan het je niet ontgaan zijn. Overal zijn de huizen versierd, zijn er oranje M&M’s te koop en lopen er tientallen mensen rond met oranje haren, T-shirts en sokken. Of je nou van voetbal houdt of niet, Nederland is een voetballand. Dus hier kom je niet onder voetbal uit.

 

En zeker het WK niet. Ook niet-voetballiefhebbers doen vaak toch mee met het vieren van het WK voetbal. Ik denk dat iedereen hier zich aangetrokken voelt door voetbal. Het is hier gewoon iets cultureels denk ik :). In ieder geval willen we deze laatste wedstrijden natuurlijk nog steeds genieten van het kampioenschap. En laten wij nou net tips voor jou bedacht hebben hoe je het WK op een zo leuk mogelijke manier beleeft, of je nou van voetbal houdt of niet!

 

1. Het is leuk om alle wedstrijden te volgen. Je hoeft ze niet per se allemaal te kijken natuurlijk, maar leuk is het om op de hoogte te blijven van alles. Ook van andere landen.

2. Schrijf een gek/grappig/vrolijk WK lied met je broer/nicht/buurjongen/beste vriendin etc. Zing het zo vaak, hard en vals als je kunt ;).

3. Misschien ken je hem nog wel… de Vuvuzela. Vier jaar geleden was dit het ‘instrument’ van het WK in Zuid-Afrika. Dit jaar kwamen de Brazilianen met iets nieuws: de Caxirola. Minder luidruchtig, maar wel net zo leuk! Die moet je hebben!

4. Download een WK-app, zoals de Adidas FIFA World Cup app of de FIFA World Cup Brasil 2014 app. Zoek maar in de appstore, er is genoeg keus!

5. Leuk is om voor bijvoorbeeld de wedstrijd van vanavond in de stemming te komen door, juist ja, een balletje te trappen.

 

Laten we hopen dat Nederland kampioen wordt! Denk jij dat het ze gaat lukken?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s