Mijn tijdschriftenberg

Als je mijn kamer binnenkomt zal je het nog niet zo snel merken. Er liggen wel een paar boeken, een paar magazines, dat soort dingen. ‘Huh? Maar ik dacht dat jij op van alles en nog wat een abonnement had, op van die blaadjes.?’ Eerst wist ik ook niet waar al die tijdschriften bleven. Totdat ik ongeveer een jaar of 11 was, en mijn hersencellen werden geactiveerd. Ik voelde me een soort spion, want waar waren die tijdschriften? En zou m’n moeder het me eigenlijk wel willen vertellen? Nou, uiteindelijk bleek het natuurlijk dus helemaal niet zo’n groot geheim te zijn. Al mijn tijdschriften lagen op een grote, nette (zover een hoop net kan zijn) hoop. Ik geloof dat ik meteen die hele middag (want: vrij leven, geen huiswerk) tijdschriften heb gelezen van tientallen jaren geleden, want die van m’n ouders lagen er ook tussen! De tijdschriften die nu nog elke maand op m’n mat vallen komen hier uiteindelijk ook nog steeds terecht, ondertussen is de hoop veranderd in een stapel nette dozen (want: moeders= geordend).

 

Reading is for awesome people

 

 

Tijdschriften vind ik altijd net weer iets anders dan boeken. Soms is het fijner. Omdat je dan gewoon ergens in het midden kan beginnen zonder dat je de helft van het verhaal hebt gemist. Omdat je gewoon plaatjes kan kijken en het dan ook wel snapt. Omdat niemand zeurt over dat het maar een ‘dun boekie’ is (‘Jij was toch zo’n grote lezer?’). Daarom hieronder de tijdschriften die ik echt heel tof vind, en waarvoor ik heeeeel soms zelfs nog zo’n tijdschriftenleesmiddag inplan. Net als vroeger, bij de tijdschriftenberg.

FLOW
Ik ‘ontdekte’ dit tijdschrift eigenlijk bij mijn buurvrouw, die er ook een abonnement op had. Wat mij eigenlijk had aangetrokken was het mooie design. De voorkant is altijd erg mooi, en ook tussen de verhalen door in het blad zelf kom je altijd mooie pagina’s tegen. Deze pagina’s kunnen dan tekeningen, schilderijen en vaak ook quotes zijn. Het papier voelt heel fijn aan, en het blad is gewoon heel mooi vormgegeven! Op internet vinden we dat het blad bedoeld is voor ‘De hardwerkende vrouw die rust zoekt in haar drukke leven’. Doelgroep: 35 tot 40 jaar. Nou ben ik geen vrouw (nog geen 18, begrijp me niet verkeerd) en ben ik niet hardwerkend (behalve als school meetelt). Maar ik denk dat dit tijdschrift juist ook voor jongvolwassenen leuk kan zijn. Het staat vol met interviews, mooie verhalen, leuke hebbedingetjes, recepten, teksten om over te brainstormen en er zit altijd iets extra’s bij (zoals schriftjes, boekjes, ansichtkaarten).

 

Flow

 

RUNNERS
Als je niet van hardlopen houdt, moet je deze maar meteen overslaan. Want, guess what, het tijdschrift gaat volledig over hardlopen. Interessante verhalen, leuke columns, en natuurlijk allerlei wijsheden over wat wel en niet te doen met betrekking tot voedsel, training, rust, dat soort dingen. Ik ben elke keer weer helemaal happy en gemotiveerd als deze op de mat valt.

 

Runners

 

SALT
Oke. Misschien vind ik deze nog wel het leukste. Ik had amper de 10e bladzijde omgeslagen of ik had al besloten dat ik een abonnement zou nemen. Het tijdschrift gaat over avontuurlijk en actief leven. Verhalen over bergbeklimmers en surfers, over de mooiste plekken en dieren op aarde, over de nieuwste materialen in de sport en een hoop mooie geschoten plaatjes. Heel erg mooi tijdschrift (daar word ik eerlijk gezegd toch wel heel erg door aangetrokken.) Elke keer als ik het uit heb voel ik dat avontuurlijke en creatieve in mezelf naar boven borrelen, haha!

Salt

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s